Våra varumärken

Moulin Roty

Varumärkets karakteristika

Moulin Roty är ett franskt varumärke som lätt känns igen med sin vackra design, fantasifulla karaktärer och känsla för detaljer. Det är ett varumärke med underbara produkter men också en intressant historia.

Historia

Moulin Roty är en liten kommunal by i västra Frankrike, från 1972 som hade i målsättning att skapa och upprätthålla en mer givande och hälsosammare livsstil. Byn köpte en gammal kvarn som låg i ruiner och renoverade den med tiden för att bli ett gemensamt och kreativt utrymme. Här började de tillverka hantverksartiklar.
1975 hade Moulin Roty stora framgångar med sin lilla billeksak gjord av trä, skum och mönstrat tyg, den gjorde bra ifrån sig på marknader och mässor, de började sedan designa trasdockor och etablerade sig på leksaks- och barnkammaremarknaderna.

Värdegrund

I modern tid besitter Moulin Roty-leksaker fortfarande magin med traditionella leksaker ingjutna med historia och kärlek, allt är gjort med giftfria och högkvalitativa material. Allt trä som används kommer från skogar som sköts ekologiskt, till skillnad från många billiga plastleksaker som allvarligt skadar planeten.
Moulin Roty är stolt över att vara ett arbetarägt kooperativ som sätter kvalitet, kreativitet och spetskompetens först i sitt uppdrag att skapa leksaker av bästa kvalitet för barn överallt.

Kollektioner

Moulin Roty-stämpeluppsättningarna innehåller en rad erbjudanden, till exempel en serie med "konstruktionstema", som gör det möjligt för barn att skapa bilder med konstruktionstema bit för bit.
Moulin Roty är också välkänd för sina härliga mjuka plyschleksaker. "Les Petits Dodos" (översättning: "The Small Dodos") är en av deras plyschlinjer med en ny samling av fyra karaktärer: Katten Månen, Räven Oko, Kaninen Nin-Nin och Musen Ninou. "

Känsla

Leksakerna som skapats av Moulin Roty är högkvalitativa med en unik uppmärksamhet på detaljer, användning av säkerhetsmedvetna material och pittoreskt unika karaktärer. Varumärket präglar kärlek, värme och omtanke.

Tenderleaf

Varumärket som skapar spännande världar av fantasifulla träleksaker, som är gjorda för att hålla med en livstid av kärlek.

Hjärta och hem

Att skapa leksaker med lång livslängd är det de är bäst på. Tenderleaf jobbar hårt för att behålla en stark varumärkesidentitet.

Tender Leaf Toys tillverkas i ett familjeägt företag i indonesien. Deras familjeägda fabrik arbetar med höga krav på utbildning, välbefinnande och respekt och ger pålitlig sysselsättning för hundratals lokala bybor.

Leksaker för den här generationen, träd för nästa

Tenderleaf arbetar endast med återvunnet gummiträ, en biprodukt från latexindustrin. Dessutom planteras ett nytt för varje återvunnet träd som används.  Tenderleaf har tilldelats ICTI Ethical Toy Program godkännandestämpel för deras etiska och hållbara leveranskedja.

 

Handgjort betyder mycket

Från råvirke till färdig produkt, varje steg i produktionen sker i samma familjeägda fabrik. När varje leksak är handmålad, monterad och kontrollerad, slås den in i papper och förpackas i återvunnen kartong.

Tenderleaf strävar efter att vara så hållbara för vår underbara planet som de kan vara, och är nära att eliminera engångsplast i alla deras förpackningar.

 

Mimi & Lula

MIMI & LULA är ett snyggt och lekfullt barn accessoar märke.

Varumärket grundades 2017 av Natasha Hodson och Nicola Byrne som båda tillbringade över ett decennium med att arbeta med kända high street-märken för att skapa tillbehörsserier för vuxna tjejer. Men när deras egna små flickor kom, insåg de snabbt att de tillgängliga accessoarerna inte var tillräckligt varierade för att tillfredsställa deras starkt sinnade döttrar eller för att ge föräldrar tillräckligt många roliga alternativ för att klä upp sina dyrbara barn. När allt kommer omkring kan du aldrig få tillräckligt med färgglada klipp, konstigt formade väskor eller andra roliga accessoarer som barn älskar!

Så Tash och Nic började lägga sin erfarenhet och passion på att skapa sin egen rika och inspirerande kollektion. Säg "hej" till MIMI & LULA – tillbehör designade för att låta barn uttrycka sin personlighet med stil och stil. Oavsett om det är utklädning, fester, lek eller bara en skoldag, på MIMI & LULA är vårt mål alltid att charma, blända och glädja. Och med ett öga på kvalitet och det andra (det är det blinkande) på att ha roligt, kan du alltid lita på att vi väcker ett fräckt leende hos varje tjej och hennes mamma.

Tillbaka till blogg