Moulin Roty


Varumärkets karakteristika

Moulin Roty är ett franskt varumärke som lätt känns igen med sin vackra design, fantasifulla karaktärer och känsla för detaljer. Det är ett varumärke med underbara produkter men också en intressant historia.

Historia

Moulin Roty är en liten kommunal by i västra Frankrike, från 1972 som hade i målsättning att skapa och upprätthålla en mer givande och hälsosammare livsstil. Byn köpte en gammal kvarn som låg i ruiner och renoverade den med tiden för att bli ett gemensamt och kreativt utrymme. Här började de tillverka hantverksartiklar.

 

1975 hade Moulin Roty stora framgångar med sin lilla billeksak gjord av trä, skum och mönstrat tyg, den gjorde bra ifrån sig på marknader och mässor, de började sedan designa trasdockor och etablerade sig på leksaks- och barnkammaremarknaderna.


Värdegrund

I modern tid besitter Moulin Roty-leksaker fortfarande magin med traditionella leksaker ingjutna med historia och kärlek, allt är gjort med giftfria och högkvalitativa material. Allt trä som används kommer från skogar som sköts ekologiskt, till skillnad från många billiga plastleksaker som allvarligt skadar planeten.


Moulin Roty är stolt över att vara ett arbetarägt kooperativ som sätter kvalitet, kreativitet och spetskompetens först i sitt uppdrag att skapa leksaker av bästa kvalitet för barn överallt. 


Kollektioner

Moulin Roty-stämpeluppsättningarna innehåller en rad erbjudanden, till exempel en serie med "konstruktionstema", som gör det möjligt för barn att skapa bilder med konstruktionstema bit för bit. 

Moulin Roty är också välkänd för sina härliga mjuka plyschleksaker. "Les Petits Dodos" (översättning: "The Small Dodos") är en av deras plyschlinjer med en ny samling av fyra karaktärer: Katten Månen, Räven Oko, Kaninen Nin-Nin och Musen Ninou. "

 

Känsla

Leksakerna som skapats av Moulin Roty är högkvalitativa med en unik uppmärksamhet på detaljer, användning av säkerhetsmedvetna material och pittoreskt unika karaktärer. Varumärket präglar kärlek, värme och omtanke.